Langoše jsou vynikající a doporučuju je.
Ingredience:
300 g hladké mouky
200 g vařených brambor
200 ml vlažného mléka
kostka droždí (42 g)
1 lžička cukru
1 lžička soli
olej na smažení
česnek – rozdrťte ho
kečup
strouhaný sýr
Postup
Uvařte brambory a nechte je vychladnout.
Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky nechte vzejít kvásek.
Nastrouhejte brambory, přidejte mouku a kvásek a vypracujte těsto, tak aby se nelepilo. Nechte těsto vykynout. Poté, co vykyne, tak vyválejte (můžete klidně kousek těsta roztáhnout rukama) na placku a osmažte na rozehřátém oleji. Poté, co jej usmažíte potřete česnekem. Dál už to záleží na vás, ale většinou bývá základ kečup se sýrem.