Klasické maďarské langoše

Napsal Noc/Den (») v neděli 3. 6. 2012 v kategorii Jídlo, přečteno: 3138×
langos.jpg

Langoše jsou vynikající a doporučuju je.

Ingredience:

300 g hladké mouky

200 g vařených brambor

200 ml vlažného mléka

kostka droždí (42 g)

1 lžička cukru

1 lžička soli

 olej na smažení

česnek – rozdrťte ho

kečup

strouhaný sýr

 

Postup

Uvařte brambory a nechte je vychladnout.

Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky nechte vzejít kvásek.

Nastrouhejte brambory, přidejte mouku a kvásek a vypracujte těsto, tak aby se nelepilo. Nechte těsto vykynout. Poté, co vykyne, tak vyválejte (můžete klidně kousek těsta roztáhnout rukama) na placku a osmažte na rozehřátém oleji. Poté, co jej usmažíte potřete česnekem. Dál už to záleží na vás, ale většinou bývá základ kečup se sýrem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a devět