Vynikající řezy, které se vám budou rozplývat na jazyku.
Poleva: 10dkg cukr moučky
4 bílky
15 dkg kokosové moučky nebo mletých ořechů
Těsto:40 dkg polohrubé mouky
20 dkg másla – nechat změknout
½ kypřícího prášku do pečiva
10dkg cukr moučky
4 ks žloutku
Podle potřeby: tuk na vymazání nebo pečící papír
Rybízová marmeláda
Vyšší plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout. Do misky dáme mouku, kypřící prášek a cukr moučku. K tomu přidáme žloutky, máslo a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvilku odpočinout. Mezitím si zapněte troubu a udělejte si polevu.
Bílky ušleháme v tuhý sníh. Lehce vmícháme cukr a kokos nebo mleté ořechy.
Odpočinuté těsto rovnoměrně namačkáme na připravený plech a potřeme jej marmeládou.
Bílkovou hmotu natřeme na marmeládu. Legionářské řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Upečené legionářské řezy nakrájíme na kostky a můžete podávat.
Moje poznámky:
Tohle je oficiální recept, ale já bych váhu těch přísad, protože když jsem to dělala, tak mi to nevyšlo na celý plech.
Marmeláda – to je jenom moje domněnka, ale podle mě může být, jakákoli nebo-li podle vaší chuti.
Tuhý sníh se pozná tak, že když obrátíte misku, tak neztéká.
Podle různých obrázků na internetu jsem viděla, že na polevu se může dát, ještě čokoláda.