Legionářské řezy

Napsal Noc/Den (») v pondělí 23. 8. 2010 v kategorii Jídlo, přečteno: 5087×
legionarske-rezy.jpg

Vynikající řezy, které se vám budou rozplývat na jazyku.

 

Poleva: 10dkg cukr moučky

4 bílky

15 dkg kokosové moučky nebo mletých ořechů


Těsto:40 dkg polohrubé mouky

20 dkg másla – nechat změknout

½ kypřícího prášku do pečiva

10dkg cukr moučky

4 ks žloutku

Podle potřeby: tuk na vymazání nebo pečící papír

Rybízová marmeláda

Vyšší plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout. Do misky dáme mouku, kypřící prášek a cukr moučku. K tomu přidáme žloutky, máslo a vypracujeme hladké těsto. To necháme chvilku odpočinout. Mezitím si zapněte troubu a udělejte si polevu.

Bílky ušleháme v tuhý sníh. Lehce vmícháme cukr a kokos nebo mleté ořechy.

Odpočinuté těsto rovnoměrně namačkáme na připravený plech a potřeme jej marmeládou.

Bílkovou hmotu natřeme na marmeládu. Legionářské řezy vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Upečené legionářské řezy nakrájíme na kostky a můžete podávat.

Moje poznámky:

Tohle je oficiální recept, ale já bych váhu těch přísad, protože když jsem to dělala, tak mi to nevyšlo na celý plech.

Marmeláda – to je jenom moje domněnka, ale podle mě může být, jakákoli nebo-li podle vaší chuti.

Tuhý sníh se pozná tak, že když obrátíte misku, tak neztéká.

Podle různých obrázků na internetu jsem viděla, že na polevu se může dát, ještě čokoláda.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a dvanáct