Když si přečteta jakýkoli mexický recept najdete v něm nejčastěji rajčata, fazole, kukuřici a chilli. Mexické recepty jsou ostřejší, ale i tak vynikající. Dobrou chuť.
Masové kuličky v mexické omáčce
Ingredience:
- (500 g) mletého masa
- mletý pepř
- rostlinný olej
- 1 větší cibule
- rajčatový protlak
- 1 lžička cukru
- loupaná rajčata
- 1 konzerva kukuřice - bez nálevu
- 1 konzerva červených fazolí - bez nálevu
- 250 - zeleninového vývaru nebo 1 kostka masoxu
- 3 stroužky česneku
- chilli
Recept:
Maso osolte a opepřete a nechte chvilku odložit, aby to do sebe nasáklo.
Z masa vytvarujte kuličky a nechte je usmažit na pánvi. Osmažené kuličky dejte na ubrousek, aby se do něho vpil přebytečný olej.
Cibuli dozlatova osmažte a zalejte rajčatovým protlakem, osolte, opepřite plus trochu cukru. To všechno vařte přibližně 10 minut.
Po 10 min: přidejte loupaná rajčata, nálev nebo masox. Nepřikrývejte pokličkou a vařte do té doby dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte kukuřici, fazole a maso. Dochuťte prolisovaným česnekem a Chilli.
Moje poznámky:
1. Kolik dáte masa je vaše věc.
2. Když budete smažit kuličky dejte víc oleje, aby se dobře osmažily a mějte malý plamen, aby se usmažily i uvnitř.
3. Rajčata dobře oloupete, když je dáte do horké vody.
4. Nezapomínejte, že to je mexická omáčka, takže by měla být ostrá.
5. Můžete podávat s bílým pečivem.