Povidlová omáčka

Napsal Noc/Den (») v neděli 11. 7. 2010 v kategorii Online-Chystám se, přečteno: 4080×
povidla.jpg

Ani nevím, jak ale prostě mě napadlo, že by mohla existovat povidlová omáčka, a protože internet je všemocný, tak jsem našla recept. V nejbližší době tento recept budu dělat, takže později tento recept dám do rubriky Jídla a samozřejmě, že k tomu i něco přidám.

Ingredience

1 - 2 lžic rumu
200 g - sušených švestek
40 g - máslo
750 ml - voda
30 g - hladká mouka

Postup přípravy receptu

Sušené švestky spaříme. Vsypeme je do kastrůlku, zalijeme trochou vody a povaříme je. Pak švestky prolisujeme. Pokud se nám nechce vařit se švestkami, můžeme je nahradit povidly.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Do ní prolisujeme švestky a omáčku podle potřeby rozředíme vodou. Pokud použijeme povidla, přidáme je až do rozředěného základu omáčky. Povidlovou omáčku mírně osolíme, přikořeníme a podle chuti osladíme. Takto připravenou omáčku asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum.

Povidlová omáčka se podává v některých krajích k vařenému uzenému s knedlíkem, ale je znamenitá i k vaječnému svítku nebo ke zvěřině.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a jedna